menu

Project

Samenwerking met STAD

Het RADD heeft een nauwe samenwerking met het onderzoeksproject ‘Spatial and Transport Impacts of Automated Driving’, afgekort STAD. Het onderzoek heeft de focus op de implicaties van de autonome rijtechnologieĆ«n op de bereikbaarheid en ruimtelijke ontwikkeling van mobiliteit.

De technologie ontwikkeld zich op het gebied van automatisch rijden. Met een oog op deze trend wordt het voor alle betrokken partijen belangrijk dat ze zich voorbereiden op de toekomst. Er zijn vijf levels van automatisch rijden gedefineerd en het meest geavanceerde level gaat drastische gevolgen hebben voor mobiliteitspatronen en ook voor the ruimtelijke structuur van een stad en regio’s.

De resultaten van STAD ondersteunen langetermijninvesteringen in transport en planningsbeslissingen. Bijzondere onderwerpen zijn regionale ontwikkeling en toegankelijkheid, stadsontwerp, voetgangers en fietsers, openbaar vervoer en parkeren.

STAD wordt gefinancierd door het Smart Urban Regions of the Future (SURF) programma van NWO en loopt van 2016 tot 2020. Het consortium bestaat uit partners uit de industrie, (lokale) overheid en de academische wereld, waarvan de meesten in de regio Rotterdam-Den Haag van de Nederland.