menu

Nieuws

RADD Meet-Up 2018

19 juli 2018

Het 1-jarig bestaan van Researchlab Automated Driving Delft is gevierd op 14 juni. Partners, onderzoekers en andere genodigden genoten van een heerlijk ‘walking dinner’, in een afwisselend programma van presentaties. Een samenkomst van professionals met een gezamenlijke ambitie: automatisch rijden verwezenlijken.

De avond begon feestelijk met een glas bubbels op het zonnige terrein The Green Village. In de evenemententent was het een weerzien van bekenden en gelijkgestemden op het gebied van automatisch rijden. Onder het genot van het ‘walking dinner’, verzorgd door cateraar Pieter Overgaag, was er voldoende gelegenheid om van gedachten te wisselen over vooruitgang en onderzoek in het werkveld van RADD.

De gesprekken werden onderbroken door plenaire pitches van verschillende partners: Royal Haskoning DHV, Goudappel Coeffeng, AON, Connekt en MRDH hebben in het kort hun ambities om automatisch rijden te verwezenlijken kenbaar gemaakt. Verder heeft het Driverless Studententeam een pitch gegeven over de automatische rijdende race auto die ze komend jaar willen gaan bouwen. Daarnaast is de onderzoeksagenda en het toekomstbeeld van RADD gepresenteerd. Het doel van RADD is op deze manier heel direct benaderd – de verbinding tussen wetenschap, overheden en het bedrijfsleven maken.

Een aantal innovaties werd toegelicht door demonstraties. Voertuigen zoals de Mission Bus, de auto van Buurautonoom en een BMW die onderdeel was van het platooning experiment van AON en TNO stonden buiten opgesteld en waren een mooie aanleiding tot gesprek en discussie. De VR-experience van Pablo Nunez Velasco was een mooie gelegenheid om de interactie met een automatisch voertuig te ondergaan. Daarnaast bracht Paul van Gent met de slimme fiets ook fietsonderzoek onder de aandacht. In de tent stond verder ook nog een schaalmodel van de nieuwe shuttle van 2getthere. Als laatste reed er buiten de Toyata Prius rond die met behulp van GPS sensoren en camera’s binnen in de tent gevolgd kon worden op het dashboard monitoring systeem.

De aanwezigheid van partners en andere genodigden is bevestigd met een handtekening op het sponsorbord. Dit gaf een symbolische bijdrage weer van alle aanwezigen aan de ontwikkeling van automatisch vervoer.

De samenkomst van partners, onderzoekers en andere betrokkenen, de talrijke demonstraties van reeds gerealiseerd projecten en de gezamenlijke intentie om automatisch rijden te realiseren maakt RADD trots. We kijken terug op een succesvol eerste jaar en zijn zeer positief over de toekomst van Researchlab Automated Driving Delft, waarin veel experimenten en samenwerkingen tot stand zullen komen die op zichzelf gevierd zullen worden!