menu

Events

Vakbeurs Mobiliteit Houten 2018

Vindt plaats op: woensdag 28 november 2018 - 10:00 tot donderdag 29 november 2018 - 17:00
Locatie: Houten, Nederland


Op 28 en 29 november vond de Vakbeurs Mobiliteit plaats bij Expo Houten. Tijdens dit evenement kwam het hele vakgebied mobiliteit samen, waarbij er aandacht was voor vier thema’s: bereikbaarheid, leefbaarheid, duurzaamheid en veiligheid. Wereldwijd wordt er een enorme slag gemaakt op het gebied van mobiliteit, waarbij steeds meer innovatieve oplossingen ten tonele komen. Vanuit alle hoeken van de mobiliteit waren er stands aanwezig op de Vakbeurs: van fiets parkeren, tot slimme bewegwijzering tot onze stand vol innovatieve mobiliteit.

Vanuit onze achtergrond als innovator op het gebied van mobiliteit werd The Future Mobility Network aangetrokken als kennispartner van de beurs. Aan ons werd gevraagd of wij een heel gedeelte van maar liefst 500m2 wilden vullen met innovatie en inspiratie. Vele van onze partners waren op dit evenement aanwezig die deze kans aangrepen om hun innovatie tentoon te stellen aan de ruim 5.000 man die op het evenement afkwamen. Het evenement werd bekroond door een bezoek van minister Cora van Nieuwenhuizen, die uitgebreid de tijd nam om de gehele stand te bezoeken en de verhalen achter verschillende innovaties aan te horen.

Op onze stand waren zowel innovatieve voertuigen als de Mission en Navya shuttle aanwezig als studenten projecten als de Nova Electric Bike en Forze H2. Daarnaast was er veel aandacht voor de Twizy van het Researchlab Automated Driving Delft, waarbij met name het verhaal erachter het goed deed bij de mobiliteitsgezinde bezoekers. Het rondgezoem (en getoeter) van de Stigo Bikes, tezamen met de simulatie over gedrag op de weg van Hogeschool Breda maakte de stand tot een interactief geheel. Maar naast innovatief weg gebruik was er ook interesse in innovatief niet-weg gebruik. Slimme bagagevervoer oplossingen, autonoom autodelen van Buurauto en de inzet van intelligente kaarten van AND waren eveneens vertegenwoordigd op de innovatieve mobiliteitsstand.